Četvrtak, 23 Prosinac 2010 21:09

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio Sladoranu d.d. Županja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio Sladoranu d.d. Županja Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio Sladoranu d.d. Županja

Povodom ostvarenja najboljeg rezultata u povijesti poslovanja Sladorane d.d. Županja, hrvatski predsjednik prof. dr. sc. Ivo Josipović posjetio je pogon u Županji i susreo se sa čelnicima tvrtke.

Sladorana će u ovoj 64. kampanji prerade šećerne repe proizvesti rekordnih 90 tisuća tona šećera unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji i sezoni koja je obilovala nepovoljnim vremenskim prilikama. Predsjednik Ivo Josipović prvi je hrvatski predsjednik koji je posjetio Sladoranu, te je svojim posjetom odao priznanje čelnicima i zaposlenicima ove tvrtke za njihov doprinos ukupnom hrvatskom gospodarstvu.

Predsjednik Uprave Sladorana d.d. Županja, Luka Burilović je rekao:

Koristim priliku u ime Uprave i radnika Sladorane da se zahvalim hrvatskom predsjedniku prof.dr.sc. Ivi Josipoviću što nam je ukazao čast da bude naš gost. Mi smo pred kraj 64. kampanje prerade šećerne repe koja je unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima i niskom digestijom ostvarila najbolje rezultate u našoj povijesti. Činjenica je da je bilo određenih gubitaka, no tekuća likvidnost nije ni u jednom trenutku dovedena u pitanje, a tome svjedoči i ovogodišnja rekordna proizvodnja šećera Sladorane. U svakom slučaju smo zadovolji sa ovom godinom. Predsjednik Ivo Josipović dao nam je podršku u našim poslovnim planovima, na čemu mu posebno zahvaljujemo.

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović nakon obilaska Sladorane ukratko je rekao:

U ovo vrijeme krize ja vrlo često ističem da nije sve crno, kako ima jako dobrih primjera. Upravo zbog toga sam došao u Sladoranu jer je ova tvornica jedan od svijetlih primjera privatnog ulaganja, uspješnog ulaganja, kvalitete proizvodnje, a i srušili su i rekord ove godine. Radnici redovito primaju plaće, prema tome riječ je o jednom dobrom primjeru i volio bi da se o ovome više govori. Županja je grad koji ima isto one probleme kao i cijela Hrvatska, međutim ovdje ima puno znakova optimizma, ne radi samo ove tvornice, nego sam čuo da se otvaraju neka nova radna mjesta, da postoji neki novi polet i investicijski planovi.

Nakon službenog obilaska proizvodnih pogona Sladorane, predsjednik Josipović je s čelnicima tvrtke održao radni sastanak s Upravom na kojem se razgovarali o planovima budućih investicija, strategiji daljnjeg razvoja i problemima hrvatske industrije šećera na pragu ulaska u EU.

Pročitano 14846 puta
© 2012. Sladorana d.d. | Sva prava pridržana

Alba marketing // Izrada Web stranica // SEO // Internet oglašavanje