Petak, 21 Listopad 2011 00:16

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila Sladoranu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila Sladoranu Predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila Sladoranu
Županja, 21. listopada 2011. – Povodom ostvarenja najvećeg kapaciteta prerade šećerne repe u povijesti Sladorane, predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je županjsku šećeranu i susrela se s čelnicima tvrtke. Sladorana u ovoj kampanji prerađuje oko 7.000 tona šećerne repe dnevno. Ukupno će preraditi oko 470.000 tona repe iz koje će proizvesti oko 70.000 tona bijelog kristalnog šećera. Preradom sirovog šećera proizvest će se dodatnih 30.000 tona, što predstavlja ukupnu proizvodnju od 100.000 tona šećera u 2011. godini. Predsjednica Vlade svojim je posjetom odala priznanje čelnicima i zaposlenicima ove tvrtke za njihov doprinos ukupnom hrvatskom gospodarstvu.

Tijekom obilaska proizvodnih pogona Sladorane, Premijerka je s čelnicima tvrtke razgovarala o strategiji daljnjeg razvoja i problemima hrvatske industrije šećera na pragu ulaska u Europsku uniju.

''Ukupne investicije u Sladoranu u 2011. godini iznosile su više od 60 milijuna kuna, od čega je 40 milijuna kuna utrošeno u investicije, a 20 milijuna u održavanje. Stalno ulaganje osnovni je preduvjet ekonomski održivom razvoju proizvodnje šećera i konkurentnosti naših proizvoda na tržištima zemalja Europske unije. Zahvaljujući takvoj strategiji Sladorana će već sljedeće godine u potpunosti biti spremna na ulazak u EU dok je visoka kvaliteta našeg šećera već na razini europskih konkurenata'', izjavio je Luka Burilović, predsjednik Uprave Sladorane.

Značajno povećanje kapaciteta Sladorane ostvareno zahvaljujući ulaganjima u modernizaciju tvornice, koja su iznosila više od 200 milijuna kuna u posljednje četiri godine. Postignuto je i značajno smanjenje potrošnje energenata, što je omogućilo smanjenje troškova proizvodnje šećera i povećanje konkurentnosti na tržištu.
Pročitano 18416 puta

Galerija slika

© 2012. Sladorana d.d. | Sva prava pridržana

Alba marketing // Izrada Web stranica // SEO // Internet oglašavanje