Mittwoch, 24. April 2013 10:14

Zakopane Poljska 2013.

Artikel bewerten
(5 Stimmen)
Zakopane Poljska 2013. Zakopane Poljska 2013.

Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji sa tvrtkom APRO Poljska Sp.z.o.o. ostvareno je sudjelovanje na znanstveno-tehničkom seminaru „Tehnički napredak u industriji šećera” u poljskom gradiću Zakopane.

Nazočili su ispred tvornice šećera Viro d.d. gospoda: Zlatko Šutalo, Izvršni direktor proizvodnje šećera, Denis Balaž tehnolog proizvodnje šećera, a ispred tvornice šećera Sladorana d.d.: Franjo Šumanovac, glavni tehnolog proizvodnje šećera i Tomislav Kobaš, tehnolog proizvodnje šećera.

Tijekom seminara koji je počeo sa svečanim otvorenjem 07.travnja 2013. godine u radnom dijelu od 08.travnja  iznošene su brojne teme vezane za proizvodnu godinu 2012. i preradu repe pogoršane kvalitete, kao i novosti primijenjene u tvornica šećera u Poljskoj, s posebnim osvrtom na proizvodnju bioplina u šećeranstvu te modernizaciju kuhanja i rafinerija kao dijela tvornice šećera.

Na seminaru su sudjelovali direktori i tehničko osoblje iz svih poljskih šećerana.

U Poljskoj u ovom trenutku radi 18 tvornica šećera koje su vlasništvu: Krajowa Spółka Cukrowa S.A 8 tvornica šećera, Südzucker 5, Pfeifer-Langen 4, a Nordzucker 2 tvornice, od kojih je po kapacitetu najveća Glinojeck u vlasništvu Pfeifer & Langen.
Na završetku seminara Izvršni direktor proizvodnje tvornice šećera Viro d.d. Zlatko Šutalo iznio je problematiku proizvodne 2012 godine u hrvatskim šećeranama s posebnim osvrtom na proizvodnju u tvornicama šećera Viro d.d. i Sladorane d.d., te se zahvalio domaćinima na sudjelovanju na seminaru kao i materijalima koje smo dobili od organizatora predsjednika Udruženja poljskih šećerana gospodina Stanisława Świetlickog.

Osim radnog dijela seminara i učestalim raspravama sa predstavnicima tvrtke APRO Poljska Sp.z.o.o.  na čelu sa Witoldom Nowakom, vlasnikom i Aleksandrom Jabłońskim, direktorom o aktualnoj tehnološkoj problematici u obje tvornice, sudionici su obišli gradić Zakopane poznato zimsko odmaralište i skijalište.

Zakopane je gradić od 30.000 stanovnika u kojem se održava natjecanje Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, sa brojnim skijalištima na podnožju Tatri, koje je učestalo obilazio papa Ivan Pavao II (Karol Wojtyla). Papa Ivan Pavao II je za svog pontifikata otvorio i posvetio crkvu Svete obitelji 1997. godine.

Gelesen 42618 mal

Bildergalerie

© 2012. Sladorana d.d. | Sva prava pridržana

Alba marketing // Izrada Web stranica // SEO // Internet oglašavanje